• +381 11 369 11 87
  • +381 11 2650 520

Proizvodnja instant topline

Infracrvena toplota se emitira iz IC panela odmah po uključenju tako da nema više potrebe da se čeka na zagrijavanje sobe.

Niži troškovi u odnosi na klasično grijanje

Kad govorimo o troškovima grejanja moramo odvojitii dva tipa troška. Prvi je, trošak uvođenja (instalacije) grejanja. Trošak uvođenja IC grejanja višestruko je manji od uvođenja bilo kojeg drugog (klasičnog) tipa grejanja (plin, ulje, peći na pelet, topl.pumpa itd.) Drugi tip troška je trošak pogona u kojem, također, IC paneli bivaju efikasniji od konvencionalnih tipova grijanja.

Manje temperaturne razlike u prostoru

Kod uobičajenog grejanja (radijatori) topao zrak se podiže, a hladni pada, pa se stvara temperaturna razlika od 5°C ili više između plafona i poda. Kod IC grejanja ta razlika ne prelazi 2°C , odnosno, temperatura u prostoru je ujednačenija i ugodnija, a podovi topliji nego kod radijatorskog grejanja.

IC paneli smanjanju stvaranje buđi

Kod IC grejanja zagrevaju se čvrsti objekti koji, potom, tu toplinu apsorbiraju. Zagrevanjem zidova sprečava se kondenzacija (najčešće po ćoškovima soba) te se time otklanja mogućnost stvaranja buđii.

Jednostavna i cenovno dostupna instalacija

IC paneli koriste samo kućni napon za svoj rad, dakle, ne treba nikakv bojler, kotao, ili razvođenje toplovodnih (bakarnih) cevi. Važna je prednost, u slučaju da IC panelima rešite kompletno grejanje u kući, da možete kreirati tzv.zonsko grejanje, odnosno, da u svakoj sobi na termostatu podesite odgovarajuću temperaturu. Termostat će ih uključivati i isključivati po potrebi održavajući zadatu sobnu temperaturu. Npr.za dnevnu sobu možete podesiti temperaturu na 22°C dok istovremeno za spavaću sobu možete podesiti 20°C. Time dajete dodatni doprinos uštedi.

Veća iskoristivost životnog prostora

Montaža IC panela se vrši na zid ili plafon, time dobijate prostor koji bi inače bio predviđen za radijatore. Neupadljivi su i nenametljivi, samo 2,5cm široki, a u slučaju montaže na plafon dobijate otprilike 20% veću iskoristivost (u odnosu na zidno montirane IC panele) jer zahvataju veću površinu prostorije.

Vrhunska kvaliteta bez troškova održavanja

Rok trajanja je više od 20 godina (verojatno 30 godina) bez ikakvog pada kapaciteta tokom upotrebe. Ne zahtevaju apsolutno nikakvo održavanje niti servisiranje. Garancija je 5 godina.

Smanjenje alergijskih problema i problema sa disanjem

Medij za prenos toplote kod IC grejanja nije zrak i njegova cirkulacija od hladnog ka toplome (kao kod radijatorskog grejanja) već je osnova IC grejanja zagrevanje površina čvrstih objekata. Time je cirkulacija zraka (konvekcija) smanjena na najmanju moguću meru što za posledicu ima gotovo u potpunosti eliminisanu cirkulaciju prašine i alergena u prostoru.

Ostale zdravstvene pogodnosti

IC zračenje je isto kao prirodno zračenje Sunca i jedini je razlog zašto vam je toplo kad se izložite Suncu tokom hladnog zimskog dana (IC zračenje nema nikakve veze sa štetnim UV zračenjem koje se nalazi na suprotnom kraju vidljivoga spektra svjetlosti i koje može prouzročiti opekotine i oštetiti kožu). Ovo infracrveno zračenje se apsorbira u telu što uzrokuje pojačanu krvnu cirkulaciju, a tako pojačana krvna cirkulacija ima mnoge zdravstvenih prednosti : jačanje imunološkog sistema, detoksikaciju i smanjuje ukočenost zglobova.

Izgledaju fantastično

Osim standardne bele boje izgled IC panela možete oplemeniti Vašom omiljenom slikom. Takođe, u kupatilu možete imati IC panel – ogledalo, a za više ekskluzivne prostore i staklene IC panele (u crnoj i beloj boji).

Galerija

ŽELIMO ISTAKNUTI ZNAČAJNE ZDRAVSTVENE PREDNOSTI

Infracrvena toplota je prirodna sunčeva toplota i izuzetno je zdrava za naš organizam. Upotreba IC grejanja nudi niz prednosti. Već dugi niz godina IC grejanje se koristi za lečenje raznih bolesti, uključujući reumu, artritis i kod raznih kožnih problema. Koriste se takođe u klinikama za sportske povrede kako bi pospiješile i ubrzale oporavak mišića i oštećenja tkiva. Zbog svojih prednosti već odavno se koriste u bolničkim inkubatorima za nedonoščad.

Poboljšanje krvotoka i cirkulacije

Začepljene i blokirane arterije usporavaju krvotok u organizmu. Kad smo izloženi infracrvenoj toploti toksini su neutralizovani, arterije proširene, krvna zrnca se povećavaju, što rezultira povećanjem protoka krvi, a što pak pomaže uravnoteženju krvog pritiska i omogućuje bolju distribuciju kiseonika u organizmu. Neosporno je da se osećamo bolje, puni energije. U slučaju da se IC panel koriste u spavaćoj sobi posledica će biti povećanje protoka krvi što če nam pomoći da bolje spavamo i da se budimo odmorniji.

Jačanje imunološkog sistema

Bela krvna zrnca, limfociti, predstavljaju naš odbrambeni sistem zajedno sa drugim tipovima belih krvnih zrnaca. Dakle, povećavajući proizvodnju belih krvnih zrnaca, imunološki sistem je jači, što nam pomaže u borbi protiv infekcija, virusa i bakterija.

Zdravija koža

Infracrvena toplota ne isušuje vazduh pa koža zadržava vlagu, baš kao što je priroda odredila. Izutetno olakšava situaciju sa ekcemom kod dece. Poznato je da boravak na moru tokom leta znatno poboljšava stanje (sunčevo IC zračenje), dok su zimski uslovi posebno nepovoljni i tada dolazi do pogoršanja. Takođe, korisno je i za lečenje ostalih kožnih bolesti kao što su psorijaza, melanom, pigmentacija kože, ljuštenje kože, izrasline, razni osipi itd. Potsticanjem reprodukcije kolagena usporava se proces nastajanja bora te se usporava proces starenja.

Smanjenje alergijskih problema i problema sa disanjem

IC paneli se ne oslanjaju na cirkulaciju vazduha za prenos toplote, što smanjuje kretanje i prenos čestica prašine, plasni i bakterija. To uvelike smanjuje šanse za napade astme, te ublažava simptome mnogih drugih alergijskih problema sa disanjem. Primjena IC panela naročito je prihvatljiva za tretmane kod bronhitisa, sinusitisa, nosne kongestije jer smanjuje upalu, otekline. Isto tako, olakšava simptome i kod gripe i prehlade.

Oslobađanje od toksina u organizmu

Toksini zarobljeni u našem organizmu onemogućuju pravilno opskrbljivanje kiseonikom i ostalim potrebnim nutritivnim elementima. Mlečna kiselina, aditivi koji se koriste u proizvodnji hrane, masti od konzumacije hrane, masti uzrokovane umorom i starenjem, ometaju taj proces. Kako se toksini, integrisani u krvi i vodi, akumuliraju u organizmu, cirkulacija krvi je oslabljena što za posledicu ima osjećaj umora, slabosti i bezvoljnosti; nezdrav osjećaj. Infracrvena toplota pobuđuje molekule krvi i vode na vibriranje što onda uzrokuje razbijanje i oslobađanje toksina. Istovremeno ih pojačana krvna cirkulacija odnosi i time čisiti naš organizam.